UA-97829596-2

Maria Magdalenes sidste rejse

De Ni Porte inviterer til en pilgrimsrejse til Sydfrankrig – området hvor Maria Magdalene tog over efter Jesu død. Området er specielt fordi hendes energi kan opleves særlig intenst dér.

Vi følger hendes rejse, fra hun går i land med sit følge i Camargue til det kloster, hun skal have grundlagt i bakkerne nord for Marseille. Vi oplever de steder, der kan forbindes til hende, og vi ser, hvordan hendes holdninger og værdier har påvirket området helt frem til i dag.

Rent praktisk flyver vi til og fra Montpellier. Vi kører i to minibusser med dansk chauffør og guide. Undervejs bor vi på gode hoteller og deler de fleste måltider – når det er oplagt sammen med lokale med indsigt i legenden om Maria Magdalene.

Vi arrangerer to ture pilgrimsture i 2020:
FORÅR: d. 2. – 9. maj 2020
EFTERÅR: 3. til 11. oktober 2020

Rejsen indeholder

Fra lufthavnen kører vi til byen Saintes-Maries-de-la-Mer i Camargue. Ifølge legenden skyllede Maria Magdalenes skib i land hér efter en tur over Middelhavet i et skib uden ror og sejl – og sammen med Jesu mor og deres betroede tjenestepige Miriam (heraf navnet De tre gange Marie fra Havet). Som med det meste andet på turen møder vi både en smuk natur og religiøse centre. Byen tager imod mange pilgrimme og byens store kirke er helt unik. Hvis vejret er til det, så er en tur i bølgerne oplagt.

Derfra kører vi til grotten ved Sainte Baume, hvor Maria Magdelene startede sit virke som apostel og levede i 30 år. Vi går samlet til grotten, der også huser hendes grav, gåturen varer ca. 45 min hver vej. Stedet er betagende da Maria Magdalenes ånd er særlig til stede. Det indbyder til refleksion og en fælles meditation.

Om aftenen er vi i den gamle paveby Avignon, der også er Sydfrankrigs kulturhovedstad.

Dagen efter kører vi til Rennes-le-Chateau. Den indbydende by på toppen af et lille bjerg er måske det sted, hvor de gamle mysterier kommer tættest på den moderne virkelighed – herunder myten om den hellige gral og arven efter Maria Magdalene.

Aftenen tilbringer vi i middelalderbyen Carcasonne, der var katarernes hovedby og kendt for selvstændighed og fritænkning.

De to sidste nætter tilbringer vi for foden af det hellige bjerg Montségur. Seeren Calle fra Andalusien tog navn efter stedet, hvor katarerne mødte deres endeligt. Mange danskere, heriblandt Lars Muhl, har følt sig kaldet til at besøge dette område.

På vores sidste hele dag sammen bestiger dem af os, der kan, bjerget. For dem, der ikke kan, er der tilbud om en tur i området for at se andre katar-borge.

Pris og praktik

Prisen er 13.900 pr. person – for det får man intern transport, overnatninger, morgenmad og aftensmad (uden vin) samt forsikringer. Ud over det rejser alle tre guider med på hele turen og står til rådighed med kompetent og indsigtsfuld vejledning.

Som udgangspunkt er pilgrimsrejsen en gruppetur, men der er samtidig god plads til individuelt indre arbejde og personligt visions- og bønsarbejde. Der er et max deltagerantal på 7 personer.

Der påregnes et tillæg for enkeltværelser.

Kontakt os endelig for spørgsmål og forespørgsler på særlige behov.

 

Bestil vores bog, vores CD eller kontakt os for yderligere spørgsmål

Hold dig informeret om seneste nyt på vores Facebook side

Tilmeld dig vores nyhedsbrev